Liity jäseneksi

Jos olet Teollisuusliiton alalla työssä tai opiskelet alalle, on liitto juuri sinua varten.

Teollisuusliitto on enemmän kuin turva työttömyyden varalta. Liitto valvoo etujasi työelämässä muulloinkin kuin työpaikan menettämisen yhteydessä ja huolehtii, että asiasi sujuvat hyvin.

Liittyessäsi Teollisuusliittoon, liityt samalla myös ammattiosaston ja työttömyyskassan jäseneksi. Jäseneksi voi liittyä jokainen 15 vuotta täyttänyt palkansaaja, joka työskentelee Teollisuusliiton järjestämis- ja sopimusaloilla.

Helpoiten liittyminen onnistuu täällä.

Voit liittyä Teollisuusliiton ja ammattiosasto 254:n jäseneksi myös perinteisellä liittymislomakkeella. Täytä ja tulosta liittymislomake/jäsenmaksun perintäsopimus tästä. Liittymislomake on samalla myös jäsenmaksun perintälomake. Lomakkeen täyttöohjeen löydät tästä.

Jäsenmaksusi

Jäsenmaksu vuonna 2024 on 1% ennakonpidätyksen alaisesta tulosta (sama kuin vuonna 2023). Teollisuusliitto maksaa jäsenten jäsenmaksun Avoimeen työttömyyskassaan.

  • Teollisuusliiton jäsenmaksusta päättää vuosittain liittovaltuusto. Työttömyyskassan jäsenmaksun vahvistaa Finanssivalvonta vuosittain.
  • Jäsenmaksu on vähennyskelpoinen verotuksessa. Teollisuusliitto ilmoittaa jäsenmaksutiedot suoraan verottajalle.

Teollisuusliiton jäsenmaksu jakautuu seuraavasti:

  • ammattiosaston osuus 0,18 %,
  • liiton osuus 0,82 %.

Jäsenyys alkaa siitä päivästä alkaen, kun jäsenmaksut on maksettu. Jäsenyyden ja työttömyysturvan säilyttäminen edellyttävät, että jäsenmaksu maksetaan voimassa olevan jäsenmaksuprosentin mukaan. Jäsenmaksu maksetaan kaikesta ennakonpidätyksen alaisesta palkkatulosta sekä siihen rinnastettavasta tulosta ja työnantajan maksamasta sairaus- tai vanhempainvapaan palkasta. Jäsenmaksu maksetaan myös päätoimen ohella tehtävän sivutyön palkasta.